Проглас пријатељима

СРБИНЕ
Твоја србска врлина мора да буде верност. Буди у Цркви Православној веран Богу својих Светих Предака. Буди у светосавском патриотизму веран свом Отачаству. Буди у домаћинској одговорности веран својој породици.
Без Бога, без Отачаства и без породице Ти си нико и ништа.
И зато: чувај своју веру православну, брани своје Србско Отачаство, негуј домаћински своју породицу!

СРБКИЊО
Смерност и верност Твоји су украси. Без њих не можеш да будеш ни девојка ни мајка.
Без чистоте Твоје љубави и оданости Богу и породици није могућ опстанак србске нације. Знај да си потомак племенитих и славних Србкиња које су понос и украс наше историје.
Буди и Ти поносна на своје србско порекло и украшена најлепшим врлинама!

СВЕШТЕНИЧЕ
Слуга си Бога Живог и Истинитог и чувар националних Светиња. Од Твоје пожртвованости, честитости и богобојазности зависи много тога у животу Србског Отачаства.
Ти си духовни светионик своје нације. Без пламтећег жара Твог благоверја Твоји ближњи залутаће и потонуће у мрачним таласима свеопштег безверја и зловерја.
Буди свима и свагда непоколебиви пример православног богољубља и србског родољубља!

ВОЈНИЧЕ
Окосница си снажне србске Државе. Мораш да будеш понос својим савременицима и безбедност потомцима. Твоје име је – неустрашивост, а презиме – витештво. У Тебе су уперене очи свих Светих србских ратника који с вером у Бога бранише Крст Часни и Слободу Златну. То је и Твоја најпреча дужност.
Слава србског оружја не сме да потамни у Твојим рукама!

ПОЛИЦАЈЧЕ
Ти си оличење националне безбедности и србског реда и поретка. Ти си чувар сигурности својих ближњих. Честити Те морају поштовати, а нечасни се морају бојати Твоје праведне силе.
Само Твоја искрена вера у Бога Правде може учинити да будеш прави и праведни србски полицајац!

СЕЉАЧЕ
Ти си благословени темељ србског домаћинског поретка. Без Тебе и Твојег рада, Србија је и јадна и гладна. Проклет је свако ко злоупотребљава Твоју муку и напор.
Теби не требају ни комунисти ни демократе – треба Ти Правда и Истина.

РАДНИЧЕ
Твој труд има смисла само ако изграђује Твоју породицу и јача Твоју нацију. Србству треба Твој благословени рад, а не свађе и лажљиве приче јалових партијаша.
Без вере у Бога и снажне националне свести бићеш увек претворен у слепо оруђе у антисрбским рукама.