Основна начела

1. БОГОЉУБЉЕ И РОДОЉУБЉЕ

Православно богољубље и србско родољубље јесу предуслови постојања србског народа и његове богате и снажне Државе Србије. Без здраве хришћанске духовности није могуће здраво србско друштво.

Зашто је најславнији период србске историје био у време Светих Немањића? Само зато што су тада сви Срби били православно побожни. Тада су сви Срби без изузетка – од Владара до ратара и од радника до ратника – веровали у Бога Живог и Истинитог и управо зато су постали наши Свети Преци. Србија је тада била богата и снажна, берићетна и срећна зато што је нису кварили безбожници и секташи.

Једно је сасвим сигурно: нисмо ми данас, на почетку XXI века, ни бољи ни паметнији од наших Светих Предака.

И зато, као што рече богољубиви и родољубиви Дучић: Верујмо у Бога и верујмо у Србство!

2. СРБСКА СРБИЈА

Срби су једини историјски државотворан народ у Европи који је у XXI век ушао без решења свог националног питања. Србски државотворни простор се непрекидно смањује и распарчава, а духовни и физички опстанак наше нације је угрожен као никада до сада.

Србско национално питање данас гласи: хоће ли Срба уопште бити – или ћемо нестати мучки побијени од шиптарских терориста, исламских фундаменталиста, усташа и НАТО-окупатора? Хоће ли Срба уопште бити – или ћемо у име демократије и такозваних људских права нестати утопљени у melting pot-у Новог светског поретка? Хоће ли Срба уопште бити – или ће нашу децу и нас потпуно уништити абортуси, секте, криминал и наркоманија?

У веку највећих искушења која нам предстоје, Србство може победити и опстати само у својој слободној и Богом благословеној националној држави – србској Србији, која ће ослободити и ујединити све Србске Завичаје.

3. ДОМАЋИНСКИ ПОРЕДАК

Ми, Срби, јесмо домаћински народ. То значи да све односе у свету схватамо, доживљавамо и уређујемо по светосавском домаћинском начелу које гласи: Бог је Домаћин света, христољубиви Владар је домаћин државе, побожни Србин је домаћин породице!

Србија не може да буде ни богата ни снажна без васпостављања и очувања домаћинског поретка у духовном, политичком, економском и породичном животу.

Нема богате и снажне Србије без реда и рада.

Нема реда ни рада без немилосрдног искоренивања свих облика криминала и безакоња.

Ми хоћемо да поштени рад буде награђиван богатим зарадама, а ширење нереда сузбијано праведним казнама. Сви који покушавају да се обогате и окористе на штету народа и државе морају бити најоштрије кажњени.

Само уз обнову хришћанског морала и домаћинског поретка остварићемо здраво и богато србско друштво.

4. ВИТЕШКЕ ОРУЖАНЕ СНАГЕ

Наш народ се налази на стратешкој и геополитичкој ветрометини Балкана, Европе и света. У својој славној крстоносној историји ми никога, никада и нигде нисмо угњетавали ни прогањали. Али, одувек смо били, јесмо и бићемо на мети најгорих светских силника којима закон лежи у топузу, јер не признају ни Божије ни људске законе.

И управо зато, србска национална држава мора да има неустрашиве оружане снаге, прожете витешким духом чојства и јунаштва, кадре стићи и утећи и на страшном месту постојати за Крст Часни и Слободу Златну. Србска војска и полиција морају да буду изванредно обучене, савршено опремљене и наоружане, беспрекорно мотивисане. Индустрија наоружања и војне опреме мора да буде стратешки најважнија и најзначајнија грана србске привреде.

Србија ће, уз Божију помоћ, бити снажна само ако има непобедиве и неустрашиве оружане снаге и високоразвијену војну индустрију.