17 година од страдања Небојше М. Крстића

На дан Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2018. године, одржан је парастос Небојши М. Крстићу, оснивачу и првом председнику Образа.
Парастос је одржан у Небојшином родном граду, Нишу, њему су присуствовали Небојшина породица, пријатељи и саборци Образа.

Беседу је одржао свештеник, а затим је председник Образа, Младен Обрадовић упутио пар речи у Небојшину част.

Небојша М. Крстић, идејни творац Образа, рођен је у Нишу, на дан Успења Пресвете Богородице 1964. године, од оца Милутина и мајке Ружице.

По образовању социолог и теолог, написао је четири књиге и више стотина чланака, текстова и студија из области православног богословља, философије, политикологије, геополитике, аналитике глобализма и проблематике верских секти. Превођен је на руски, белоруски, немачки и енглески језик.

Свој национално-патриотски рад отпочео је кроз србску православну публицистику. Основао је Издавачки дом Србски Образ, који је објавио неколико десетина књига из области православног патриотизма. Био је члан редакција и сарадник бројних црквених и национално-патриотских часописа.

Свакако највећи труд и љубав уложио је у рад са србском омладином, за коју је сматрао да је једино способна да изведе духовни и национални препород Србства. Уверен да васкрс србске нације неће бити могућ уколико се духовно присебни и отачаствено одговорни Срби и Србкиње затворе у дебатне кружоке, Небојша М. Крстић је сву своју снагу усмерио ка политичком организовању србских националиста заснованом на вредностима светосавског национализма, православне Монархије и органског друштвеног уређења.

Био је сарадник Православне мисионарске школе при храму Светог Александра Невског у Београду, а потом и Оснивач и Председник Отачаственог покрета Образ. Такође је био омладински репрезентативац Бокс клуба “Раднички” из Ниша и један од оснивача друштва за неговање србске борилачке традиције “Свебор”.

Трагично је настрадао, под још нерасветљеним околностима, о Ваведењу Пресвете Богородице 2001. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.