Београдска молитва за спас Србије

Д анас је у свим црквама Архиепископије београдско-карловачке одслужен молебан свенародног покајања за спасење србског народа, а нарочито против беле куге, разврата и неморала сваке врсте. Служење молебана је било по благослову и одлуци Његове Светости патријарха србског г. Иринеја.

Свети Сава је говорио да вера треба да нам буде чиста, а молитва честа. Србски народ је некада живео по овим речима нашег духовног оца и архипастира и тада је србска земља била благословена. Не можемо сматрати себе србским националистима, а у свом личном животу свакога дана не живети по светосавском и косовском завету.

Нека свако себи постави питање где је данас био: на Литургији и молитви за свој народ или негде другде. Видели смо какав је крах доживео национализам без вере и молитве и како су све такве патриоте лако издале своје идеале. Нека то буде поука свакоме ко се сматра србским родољубом.

Надамо се да ће овакве свенародне покајне молитве бити све чешће, па да и Србија доживи духовну и националну обнову као братска Русија.

М. П.

1 Comment

  1. APIS каже:

    PISMO VLADIKE ATANASIJA PATRIJARHU IRINEJU – VUCIC JE IZDAJNIK
    https://www.youtube.com/watch?v=cjNmqEEur6Y

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.