О Вучићевим „националистима“

Пише: Марко Веселиновић

С рбски национализам јесте мисао захваљујући којој је наш народ вековима бранио своје име и имање. Управо зато, он представља трн у оку глобалним завојевачима и свим нашим непријатељима, који га на све начине покушавају обесмислити и уклонити. Међутим, и поред бројних србских душмана, нико није више обесмислио национализам од нас самих.

Једна од многих појава у овдашњој окупираној Србији, која изазива нелагоду и разочарење код свих искрених родољуба, јесте подржавање, хваљење и слављење издајника Александра Вучића и његовог антисрбског режима од стране људи, који за себе тврде да су националисти. Иако на први поглед овај проблем изгледа преувеличан, није потребно много анализирати ову тему да би се дошло до закључка да поменути квазинационалисти наносе нимало безначајну штету националистичкој идеји, чинећи је све одбојнијом нашем народу, посебно омладини, која чини стуб смислене и светле будућности.

Поред бројних недаћа, огромну већину нашег народа и даље суштински чине националисти — Срби и Србкиње васпитавани у светосавском домаћинском духу пожртвованости, племенитости и витештва. Управо због те чињенице, подржавајући издајнике и послушнике наших вековних непријатеља, који непрестано понижавају и затиру Србство, поменути Вучићеви „националисти“ збуњују народ и обесмишљавају сваку ваљану политичку борбу и прегнуће искрених православних родољуба.

Позивати се на православну веру, Светосавље, наше Свето Косово и Метохију, Русију и све остале народне светиње, а у исто време величати Александра Вучића, који све то непрекидно и бесомучно обесмишљава, заслужује презир и гнушање свих духовно присебних и национално свесних Срба.

У основи, постоје два разлога за овако неразумно, непромишљено и разочаравајуће иступање тобожњих националиста, а оба се темеље на људској слабости и духовном паду данашњег србског човека.

 

Први разлог јесте Вучићево поткупљивање националиста, при чему главни проблем представља робовање материјализму — новцу и осталим земаљским благодетима и привилегијама, који се свакако задобијају преласком на страну издајника и пљачкаша Србије.

Други разлог јесте неспособност расуђивања, услед које смушен и збуњен човек лако поверује у лажи којима AV обмањује србски народ, прикривајући се иза патриотске маске.

Овај други разлог посебно је занимљив за подробније анализирање. Поред патриотске реторике коју србском народу подмеће преко својих поданичких медија, као и злоупотребе родољубивих осећања како би лако задобио политичке поене (подизање споменика јунацима, истицање националних обележја, непрекидна злоупотреба братске Русије, злоупотреба србске трагедије у Крајини и осталим србским завичајима…), AV је као изврстан манипулатор успео да искористи и плаћене србомрсце окупљене око такозваних „невладиних” организација. Вештим монтирањем измишљене супротстављености између себе и „другосрбијанаца” који непрестано вређају Србију и србски народ (а чији се интереси у потпуности поклапају са интересима самог Вучића), AV-у је пошло за руком оно што није успело ниједном његовом претходнику, а то је задобијање подршке једног дела националиста. Довољно је само послушати изјаве србофобних изрода као што је Сташа Зајовић („Жене у црном”) у којима се „оштро напада” овдашњи режим, па увидети колика је Вучићева способност обмане, као и величина кукавичлука и властољубља, с обзиром да је спреман измишљати непријатеље, како би што дуже остао на власти. Нажалост, ово лажно приказивање непријатељства између Вучића и „другосрбијанаца” довело је до тога да велики број србских патриота поверује у лажну и исфорсирану представу, по којој је AV противник сорошевских неолибералних организација. Тврдећи да желе да се успротиве сорошевској политици, део националиста је стао на страну управо највећег сорошевца у Србији — Вучића, јер не треба заборавити да AV ужива подршку Соње Лихт, која је директор Сорошевог фонда у Србији.

Свако ко макар повремено прати дешавања на делу политичке сцене који се бар декларативно чини патриотским, врло лако може закључити да је у Србији остало још само неколико родољубивих организација које се истински противе Вучићевој државорушилачкој политици и његовом криминалном режиму. Остале „патриотске организације”, несумњиво су плаћене од стране AV, како би га хорски величале и етикетирале као „ патриоту“ и „русофила“ насупрот „сорошевцима“.

Оно што посебно занима све нас који смо прозрели лажне Вучићеве „националисте” јесте каква ће њихова реакција бити када AV званично преда Косово и Метохију у руке шиптарско-терористичким узурпаторима, што ће се десити врло брзо, с обзиром на скорашње изјаве којима покушава припремити народ и замаскирати своју издају.

У сваком случају, не смемо заборавити да је AV потписивањем Бриселског споразума потписао предају полиције, судства, општинских власти, телекомуникација, царина… из правног система државе Србије у надлежност шиптарске лажне државе на Косову и Метохији. Такође, јасно је да су образовање и здравство последње „полуге Србства“ које у завршној фази треба размонтирати, а о томе најбоље говори скорашња смена ректора Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, јер вероватно није био сагласан са предајом образовног система севера Косова у руке Шиптара. На основу реченог, са правом се може рећи да је до сада AV најзаслужнији за издају свете србске земље.

Али, не треба заборавити и то да је AV заслужан за систематско пљачкање народа, спровођење неолибералне економске доктрине, израбљивање србских радника и србских сељака (потпуно уништење пољопривреде, енормно смањење субвенција…), продају србске земље странцима, постављање Ане Брнабић за премијера, промоцију антихришћанских и антипородичних вредности (AV је први омогућио промоцију истополног изопачењаштва на улицама Београда и Ниша), омогућавање повећаног прилива миграната, а све то по налогу својих западних ментора, који су га и довели на власт. Оно што многи нажалост заборављају, то је и чињеница да је за време Вучићеве владавине посечен прастари храст — светиња стара 600 година, затрпана древна ранохришћанска базилика и потопљена немањићка светиња Ваљевска Грачаница — црква Светог Архангела Михаила, што најбоље показује да је АV безбожник који прогони и затире остатке светосавског духа у нашем народу.

Због свега наведеног, AV никада не може и не сме носити ореол патриоте, те је дужност сваког истинског националисте да разобличава његове лажи којима непрестано понижава Србију и србски народ.

1 Comment

  1. Милосав каже:

    Од речи до речи. (На жалост)
    Свака част на одличном тексту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.