22. годишњица злочина и издаје

Саборци Образа присуствовали су парастосу поводом 22. годишњице геноцидне хрватске агресије на Републику Српску Крајину. Парастос је одржан у цркви Светог Марка у Београду, а служио је новоизабрани епископ нишки Арсеније.

Годишњица хрватске агресије на Републику Српску Крајину није само прилика да се сетимо више хиљада српских мученика, четврт милиона прогнаника и непојмљивих усташких зверстава. Она је уједно важан подсетник и опомена на то колику штету држави и народу могу нанети кратковиди и кукавички потези властодржаца.

Под плаштом мантри о „очувању мира“ и „неуласку у рат са целим светом“, званични Београд је скршетних руку посматрао усташке припреме за геноцидни поход и својим нечињењем омогућио Хрватској да изврши војну агресију на Крајину 4. августа 1995. Тадашња СР Југославија, иако је била јемац (гарант) слободе РСК, није ни прстом мрднула да би одбранила најзападнију српску земљу.

Само четири године касније, 1999, иста судбина је задесила Србе на Косову и Метохији, које је власт такође оставила на цедилу у име „мира“. Колико је тај и такав мир био погубан, показало се већ следеће, 2000. године, када је у Србији извршен прозападни преврат, а наша Отаџбина претворена у колинију ЕУ и НАТО.

Упркос свим препрекама, Отаџбински покрет Образ ће се увек борити против издаје и заборава, а за ослобођење и уједињење свих српских Завичаја на темељима вере, истине и правде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.