ТВ „Ен 1“ објавила исправку Образа

Н а образложен и законски утемељен захтев Отаџбинског покрета Образ, Телевизија „Ен 1“ објавила је исправку везану за деловање нашег Покрета.

Повод за наше реаговање била је нетачна тврдња објављена у емисији „Дневник“ ТВ „Ен 1“ у среду, 12. јула 2017. године, да су на родољубивом скупу за истину о страдању Срба у Сребреници, одржаном испред Председништва Србије у уторак, 11. јула 2017, учествовали „чланови већ пет година забрањеног покрета Образ“, односно да је наш Покрет чији је председник Младен Обрадовић „организација чије је деловање Уставни суд забранио 2012. године“.

Након објављивања тог нетачног податка, председник Образа Младен Обрадовић упутио је писмо уреднику ТВ „Ен 1“ Југославу Ћосићу, са захтевом за објављивање одговора односно исправке коју можете прочитати овде: Одговор на тврдње ТВ „Ен 1“: Отаџбински покрет Образ делује у складу са законом

Отаџбински покрет Образ поздравља овакав чин уредништва ТВ „Ен 1“ као потез који је у складу са професионалном етиком и Законом о информисању Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.