Одговор на тврдње ТВ „Ен 1“: Отаџбински покрет Образ делује у складу са законом

О таџбински покрет Образ обавештава јавност да је Телевизија „Ен 1“ у среду, 12. јула 2017. године, објавила нетачну тврдњу да је наш Покрет „организација чије је деловање Уставни суд забранио 2012. године“.

Истина је да је Уставни суд Србије, у непримереним условима политичког и медијског притиска, 2012. године прегласавањем донео одлуку о брисању из регистра друге организације — тада постојећег удружења грађана Отачаствени покрет Образ. Одмах по правоснажности ове одлуке, Отачаствени покрет Образ је престао са радом.

Најистакнутији чланови тог бившег удружења основали су затим, у складу са Законом о удружењима Републике Србије, ново удружење грађана — Србски Образ.

Почев од 2017. године, наше удружење носи назив Отаџбински покрет Образ.

На челу Отаџбинског покрета Образ налази се председник Младен Обрадовић, који је 20. септембра 2016. године, одлуком Апелационог суда у Београду, правоснажно ослобођен свих оптужби због којих су он и његови саборци неосновано држани у притвору више од шест месеци током 2010. и 2011. године.

Отаџбински покрет Образ делује у складу са Законом о удружењима и залаже се за духовну и државотворну обнову српског народа на темељима Светосавља.

1 Comment

  1. Зора каже:

    Већина нас у РС не зна да ви постојите.До нас само долазе информације да сте организација која је забрањена.Браво момци само напријед.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.