Чланови Образа ослобођени оптужби!

Ослобођени 01-02-700-350

Виши суд у Београду је ослободио председника Образа Младена Обрадовића и његове сараднике оптужби за организовање и учествовање у спречавању одржавања такозване „Параде поноса“ 10. октобра 2010. у Београду.

Ослобађајућа пресуда је изречена пошто је суд закључио да нема доказа да су извршили кривично дело за које се терете — насилничко понашање на јавном скупу, и то као „коловође“ или као „чланови групе“.

„За мене је то очекивана одлука, пошто за шест година суђења није изведен ниједан доказ који би потврдио оптужбе тужилаштва да су ова лица извршила кривично дело“, рекао је адвокат Немања Говедарица, бранилац Дамира Грбића, и напоменуо да су сличне одлуке донете и у другим предметима вођеним поводом истог догађаја.

Ово је друга првостепена пресуда у овом случају. Прву, донету 20. априла 2011, којом је Младен Обрадовић био осуђен на две године затвора, а остали 8–18 месеци, 2013. године је укинуо Апелациони суд у Београду и наложио да се суђење понови.

И на нову првостепену пресуду постоји право жалбе Апелационом суду.

Међу 14 оптужених за насилничко понашање који су овом пресудом ослобођени су, поред Младена Обрадовића, и: Јелена Ћалић, Милош Поповић, Марко Лазаревић, Душан Илић, Игор Маринковић, Никола Видовић, Срђан Савовић, Александар Живковић, Добрица Радоњић, Дамир Грбић, Крсто Миловановић, Младен Милосавац и Горан Андрејев.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.