Слободарско лице Новог Сада

01 Народ

Припадници Образа, Наших и других родољубивих организација одржали су синоћ у Новом Саду скуп под називом „Шетња за Русију“, којим су изразили подршку Русији у борби против светске осовине зла, а такође су обележили и 97. годишњицу присаједињења Бачке, Баната, Барање и Срема Краљевини Србији.

02 Народ

Окупљени грађани су носили заставе Србије, Русије и Доњецке Народне Републике, транспаренте „Са Русијом до победе“ и „Слава Српској Војводини“, као и обележја родољубивих организација. Ношени су и плакати са ликом председника Русије Владимира Путина и са натписом „Са Русијом до победе“ на 12 светских језика.

04 Порука Са Русијом до победе

Учесници скупа су се најпре окупили код споменика Јовану Јовановићу Змају, где су се присутнима обратили Иван Ивановић, председник СНП Наши, новинар Томислав Ловрековић и Младен Обрадовић, председник Покрета Образ. Газећи по грбу Ратног ваздухопловства Турске, говорници су осудили мучки напад турске авијације на руски „Сухој 24“ у Сирији и убиство једног руског пилота и једног специјалца из тима за спасавање.

03 Гажење грба турског РВ-а

Иван Ивановић је истакао да српски родољуби пружају пуну подршку Русији и Владимиру Путину и да неће дозволити Александру Вучићу да Србију уведе у НАТО.

Томислав Ловрековић се, упркос хладном и ветровитом времену, скинуо у мајицу са натписом „Вучићу педеру“, због које је недавно прекинуто његово гостовање на новосадској телевизији „Канал 9“, и још једном изразио противљење издајничком режиму који Србију гура у пропаст.

Младен Обрадовић је подсетио да је Русија искрени пријатељ и поуздан савезник, коме Срби дугују своју слободу. Без пресудне помоћи Русије у устанцима и ослободилачким ратовима, а посебно без огромне жртве Светог Цара Николаја II Романова, који је 1914. ушао у рат да би спасао Србију и српски народ, и који је 1916. платио западним савезницима да би пребацили измучену српску војску из Албаније на Крф, данас не би било ни Срба, ни Србије, ни Војводине. Стога је наша дужност да Русији будемо вечито захвално и да јој пружимо подршку када год је потребно, нарочито сада, када се бори против удружених насртаја НАТО-а и исламиста.

Након говора, окупљени су упалили летеће лампионе у бојама руске и српске заставе, са натписом „Са Русијом до победе“ на 12 светских језика, и симболично их послали у небо као поруку читавом свету.

05 ЛСВ

Потом је одржана шетња улицама Новог Сада, током које су грађани клицали Србији, Русији и Косову и певали родољубиве песме.

Скуп је завршен испред седишта озлоглашене антисрпске и антируске странке, Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, где су демонстранти изгазили заставу ЛСВ-а и поручили да сепаратизам и србомржња неће проћи.

06 ЛСВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.