Забрањени родољубиви скупови у недељу!‏

ВЧЋ_ПДР_2-700

Диктатор Александар Вучић забранио је одржавање родољубивих скупова у недељу 20. септембра!

Покрети Образ и Наши заказали су акцију „Вођу Чека Ћорка, Пријатељи Државу Растурају“ — скраћено ВЧЋ ПДР! — за недељу у 11 часова испред седишта СНС-а, а потом и у 12 часова испред Владе Србије. Међутим, по наређењу Александра Вучића, службеници МУП-а Србије су синоћ око 21 час уручили Младену Обрадовићу, председнику Србског Образа, решења о забрани оба скупа.

У решењима о забрани није наведен ниједан јасан разлог, већ само уопштена тврдња да „може доћи до ометања јавног саобраћаја, угрожавања здравља, јавног морала или безбедности људи и имовине“. Притом се позива на оперативни извештај 22/15, који је, међутим, одређен као „тајни податак, са степеном тајности строго поверљиво“.

Оваквом самовољом Александра Вучића је грубо нарушен Устав Србије, који јемчи слободу окупљања и изражавања политичких, верских и других уверења. Истовремено, тиме се показује и сва дволичност диктатора Вучића, који у скуповима који пропагирају грех и шире неморал не види ни ометање јавног саобраћаја, нити угрожавање здравља, јавног морала и безбедности људи и имовине, али зато све то, без икаквог разлога, приписује српским родољубима.

Све ово јасно сведочи да су Србски Образ и СНП Наши били потпуно у праву када су власт Александра Вучића жигосали као диктаторску. Подсећамо да су у последњих месец дана, од четири скупа која смо најавили, чак три забрањена!

Пошто је режимском забраном онемогућено одржавање акције ВЧЋ ПДР! испред седишта СНС-а и Владе Србије, Образ и Наши позивају грађане да у суботу 19. септембра дођу на протест у организацији прогоњеног монаха Антонија Давидовића, који ће отпочети у 17 ч на Тргу републике у Београду, а да у недељу буду на литургији и поступе према својој савести.

 

1 Comment

  1. ZORAN каже:

    ГДЕ СУ САДА СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ,НВО И ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ? Српски дечак преживљава од хране коју бацају МИГРАНТИ које ХРАНИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ (ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ https://www.youtube.com/watch?v=aBc1CL-QWPs Велики број душебрижника се дигао на ноге када су мигранти почели да стижу у Србију. Скупљали су храну, одећу, играчке и многе друге ствари како би помогли мигрантима.

    У Србији велики број деце гладује, а овај дечак је један од примера. Он преживљава од хране коју мигранти бацају јер живи са баком чија је пензија премала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.