Нека се спреми Чанак!

БЕОГРАД – Лидер „Србског Образа“ Младен Обрадовић говори за „Правду“ о кампањи коју су десничари покренули против премијера Александра Вучића, предлаже како успешно решити кризу са имигрантима и ексклузивно открива где ће одржати следећи протест.

01

— До јуче најватренији гласноговорник Велике Србије, човек који је зајапурено говорио да за једног Србина треба убити стотину муслимана и пред камерама нудио уточиште за Ратка Младића, данас је фанатични обожавалац Европске уније, слепи послушник Вашингтона и Берлина који мазохистички лежи по бриселским подовима и пузи пред сребреничком фабриком лажи, и јаросни прогонитељ свих који не верују у бајке које подмеће зомбираном народу — каже Обрадовић.

Такав човек нема части ни образа, не хаје за људскост и родољубље и не зна ни за став ни за карактер. Њега покреће само бескрајна гордост, ужасна похлепа и болесна жеља да управља животима других људи — додао је он и истакао, како каже, да је диктатор Александар Вучић издао Косово, погазио Устав, слагао и осиромашио грађане, окренуо леђа Русији и Србима у Републици Србској и Црној Гори, а сада, по налогу Ангеле Меркел, припрема насељавање стотина хиљада миграната у опустелој и опљачканој Србији.

За ове три године колико је на власти, Вучић је постао оличење свега зла које је оковало србски народ — каже лидер организације „Србски Образ“.

Раније сте протествовали против Тадића, али изгледа да нисте задовољни ни после његове смене. Да ли би смена Вучића решила проблеме у Србији?

Никада нисам био присталица оне лакомислене мантре „само да оде овај, па макар после њега дошао и црни ђаво“. Непоменик кога су многи призивали је дошао по своје и зато сада србски народ све брже тоне у беду, трпи све већа понижења и грца у безнађу.

Ми се нисмо борили против Бориса Тадића да би после њега дошао још гори диктатор Александар Вучић, него да би се отворио простор за часне, храбре и способне људе који верују у Бога и воле Србство, јер једино такви Срби могу зауставити свеопште расуло и пропаст. У том смислу се сада боримо и против диктатуре Александра Вучића, кога треба да смене истински србски родољуби, а не нека нова западњачка марионета попут Борка Стефановића, Вука Јеремића или неког трећег.

04

Зашто сте за симбол протеста одабрали прекрижену силуету премијера?

Спојени прсти су постали оличење диктатора Александра Вучића, као што је он сам постао оличење зла које Србију полако али сигурно завија у црно. Отуда и идеја за прецртану силуету спојених прстију, која никога не оставља равнодушним.

Протест против азиланата је био забрањен. Шта сте планирали да изведете што је толико уплашило полицију да вам изрекне забрану?

Није то био протест против тих несрећника, већ против планова Европске уније да Србију претвори у сабирни центар за стотине хиљада људи са потпуно другачијим културним наслеђем,животним навикама и погледом на свет, које наша држава не може ни нахранити, ни обући, а камоли безбедносно контролисати. Ми смо само желели да кажемо истину, али очигледно је да диктатору Вучићу управо истина највише смета. Па ипак, успели смо да скренемо пажњу јавности на тај горући проблем. У томе нам је много помогла Сиријка Рима Даријус, чији наступ на протесту 6. септембра је за само неколико дана, преко разних сајтова, видело и прочитало око 200.000 људи.

Какав је став Образа по питању азиланата и како би ви решавали тај проблем?

Најезду избеглица и економских миграната треба да приме они који су је изазвали, а то су државе чланице ЕУ и НАТО, које су бомбардовале, окупирале и опустошиле Авганистан, Ирак, Сирију, Либију и друге земље. Што се тиче Србије, треба знатно пооштрити законе, појачати контролу на граници и свим средствима спречити незаконите преласке хиљада људи за које често не знамо ни ко су, ни одакле су, ни шта су им праве намере. Друго, онима који се већ налазе у нашој земљи треба под хитно омогућити да брзо и лако стигну до Хрватске, која је чланица Европске уније, а уз то је надалеко позната по својој хуманости и тисућљетној култури.

02

На скупу сте рекли да су окупљени људи који се не договарају и не преговарају са Вучићем. Да ли то значи да остатак деснице преговара са Вучићем? Објасните?

Што се тиче нас из Образа, Наших, Аутономних националиста, Студентске акције и осталих који су нас подржали, рекао сам сушту истину. Са диктатором коме ништа није свето, не сме бити никаквих „договора“, „шема“ и „комбинација“, иначе ће вас увући у своје врзино коло. Што се тиче других, време ће, као и увек, показати „ко је вјера, а ко је невјера“.

На прошлим изборима сте ишли са СРС, какав је сада однос Образа и СРС?

„Србски Образ“ и СНП „Наши“ су чистог срца и образа стали уз др Војислава Шешеља онда када му је било најтеже и када су му сви други окренули леђа. Наставак те сарадње не зависи од нас, већ од њега и његових планова. Ми смо били и бићемо отворени за сваки вид искреног патриотског деловања.

03

Ненад Чанак је позвао на хапшење чланова Образа уколико се буду окупљали, како одговарате на то?

Толико смо одушевљени наступом Ненада Чанка да смо решили да га додатно обрадујемо: следећи протест ће бити одржан у Новом Саду, испред седишта његове странке!

А када ће тај протест бити одржан?

То нека буде наше мало изненађење за Вучићеву пудлицу.

(Извор: Правда.рс)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.