Поводом нетачне вести на сајту “Блица”

Саопштење Младена Обрадовића

На интернет порталу листа „Блиц“ објављен је (па после извесног времена повучен) текст који је требало да буде извештај са састанка ДСС-а и Двери, у коме је, уместо имена и фотографије Бошка Обрадовића, стављено моје име, и — као илустрација ове дезинформације — моја фотографија, са све иконографијом Образа и чувеним слоганом „Чекамо вас!“ у позадини.

Једино у морално и интелектуално разореној држави и друштву, попут данашње Србије, могуће је да постоје тако непрофесионални (а, опет, амбициозни) медији који могу да направе такву грешку — да помешају две различите организације, две различите политике и две различите личности.

Постоје само два објашњења за појаву ове и овакве „вести“: или је реч о запањујућој количини аматеризма и одсуства иоле озбиљнијег познавања друштвеног и политичког живота о коме би требало да се извештава, или је на делу смишљена провокација, чији је циљ да, макар и на кратко, изазове забуну међу србским родољубима. Наиме, добро је познато да покрет Србски Образ и ја као његов председник свесрдно подржавамо Војислава Шешеља у борби за ослобођење Србије од марионетског прозападног режима, што се за остале „учеснике“ ове необичне медијске збрке не би могло рећи.

Шта год да је по среди, то, на жалост, одсликава стање у нашем друштву, озбиљност медија и степен разумевања учесника и идеја у политичком животу Србије.

Младен Обрадовић

Блиц 2014_11_18

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.