Образ прославио Славу, повратак Шешеља и јубилеј

01 Слава

Србски Образ је синоћ прославио своју Крсну славу, Светог Краља Милутина.

Након молитве у цркви и сечења славског колача, саборцима и пријатељима се обратио Младен Обрадовић, председник Образа. Он је истакао да је дан Светог Краља Милутина обележен троструком радошћу: прво, због самог Краља Милутина, једног од највећих србских државника, задужбинара и заштитника Православља; друго, због повратка војводе Војислава Шешеља; и треће, због Славе Образа и својеврсног јубилеја, 20 година од како је покојни Небојша М. Крстић покренуо Издавачки дом Србски Образ, претечу данашње организације. Завршивши излагање, Младен Обрадовић је морао да напусти салу, будући да је још увек у кућном затвору, који подразумева ограничено кретање ван куће у трајању од два часа дневно.

03 Младен Обрадовић

У наставку свечаности, народни уметник Вукојица Сандић је одржао надахнуту славску здравицу, након чега је реч узео редитељ Драгослав Бокан.

Потресна беседа Драгослава Бокана о јунаштву и издајству оставила је толико јак утисак на присутне, да је говорник у више наврата прекидан бурним пљеском, а четнички војвода и ветеран сарајевског ратишта Бранислав Гавриловић — Брне је два пута током говора прилазио Бокану и грлио га у знак одобравања!

02 Брне, Бокан, Шаровић

Слави Образа су присуствовале бројне личности из друштвеног и политичког живота, међу којима су били заменик председника СРС Немања Шаровић, председник СНП „Наши“ Иван Ивановић, адвокат Горан Петронијевић, редитељ и ратни вођа „Белих орлова“ Драгослав Бокан, војвода Бранислав Гавриловић — Брне, клинички психолог др Влајко Пановић, чувени гуслар Ђорђије Копривица, представници „Српске листе“ из Црне Горе и других патриотских покрета и удружења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.