Бокан: У суботу ће се видети чија мајка црну вуну преде

Bokan

Не може човек ни да се наужива лепе музике, кад живи у овој лудници…

Малопре слушам на RTS-у (самопроглашеном “Јавном сервису европске Србије”) оног невероватног лика (вештца, увек у црном), који под именом Александар Вулин и титулом наводног “министра” (“за рад, смешно ходање и сличне трице & кучине”) ове пародије од државе из сата у сат скита, од телевизије до телевизије, и са увек истим забринутим изразом лица и “драмосерском мимиком” (знамо по чијем моделу) нервира све гледаоце који су сачували макар трунку здравог разума.

Његова теза је – да је др Војислав Шешељ у ствари “пројекат међународне заједнице”, која га је заправо “послала да дестабилизује (по Вулину – идиличну и богату, срећну и обновљену) Србију”. Да је Шешељ у истом строју са Наташом Кандић, Соњом Бисерко, Жарком Кораћем, Вераном Матићем, Чедом Јовановићем, Драганом Шутановцем…, а да то ни они, ни он (па ни сами Американци) не знају. Нико осим визионарски проницљивог Вулина.

Невероватно, али истинито!

Чист “Монти Пајтон”, на напредњачко-социјалистичко-јуловски начин. Невиђено реформски, управо грађански и баш онако европејски!

Дакле, није Вулинов имењак Вучић – прави правцати “амерички човек” што нам је нанео понижења и срамоте за ових пар година колико сви други српски државници за последњих неколико векова.
Ма не, није он тај.
То се нама, злобнима, само чини…

И сад док ово пишем, само ми се, ваљда, причињава како је управо на другом Дневнику RTS-а исти овај, “од Американаца нападнути” Премијер малопре ентузијастички изрекао како се “морамо сложити са свим што од нас тражи Међународни Монетарни Фонд”!

Какав савршено прикривени “руски човек” тај Вучић, толико добро маскиран да га ни најближи сарадници не препознају као таквог, ни руска Служба (ФСБ), па чак ни он сам! То је права глума, а не оно што гледамо по филмовима и у позоришту.

Нико се није тако добро прерушио у “Американца”, “издајника” и “НАТО улизицу” као он, а све је то, дакле (по Вучићевом хагиографу и јеванђелисту Вулину), само маска за неупућене, пошто се “А. В. старији”, у ствари, бори за све оно супротно томе што јавно говори и политички заступа.

Ствари, по А. В.-у (он и Вођа му имају, ето, и идентичне иницијале), стоје другачије и сасвим супротно здравом разуму, као и ономе што запањени и згрожени гледамо свих ових година. Све са додатком Вулиновог неурачунљивог понашања, где он сваку трећу реченицу свих својих апсолутно идентичних наступа почиње са оним: “Ја овде једини говорим истину (наравно, уз вољеног Председника Владе, који још није стигао да ме позове на разговор, где ћу му објаснити шта сам мислио”), као да је полудео.

А Шешељ би, ваљда, требао да се пријави у шаховску секцију батајничког Удружења пензионера, да би властодршци и њихови овдашњи трбухозборци били задовољни.
Све друго је за њих “дестабилизација земље”, нешто што је – уосталом, као и у свакој другој диктатури – најстрожије забрањено!

Дакле, већ почињу пропагандне акције и медијске операције урушавања популарности Војислава Шешеља, који, по ставовима популарних аналитичара и “за Србију забринутих стручњака” (слушамо их јуче и данас, од јутра до сутра, на свим програмима):
1) ради за Американце и “невидљиве управљаче Хашког трибунала”,
2) мрзи све што се креће а нема чланску карту српских радикала,
3) више мрзи покојног Ђинђића него што је овај мрзео њега (отворено се радујући Шешељевом одласку у Хаг и пропасти свега у шта је Шешељ веровао),
4) само жели да мрзи, свети се и уништава све оно “што је садашња влада учинила за Србију”, и
5) који је, изгледа, сам (једино он) крив за све што је радио заједно са некадашњим (оним од пре десет година) Т. Николићем и А. Вучићем, пре њиховог лицемерног посипања пепелом, јавног преобраћења и несхватљивог “преверавања”, једини крив за све из прошлости – од Хртковаца па до “идеје Велике Србије”,
6) живи у прошлости (у заувек прошлом давадесетом веку) и још увек верује у давно превазиђене идеје српског национализма (које су биле актуелне непуних осам векова, а “демоде” су, ето, већ неколико последњих идеолошких сезона, спремљених по најновијој бриселско-вашингтонској моди),
7) усуђује се, замислите, да и даље верује у све оно што је говорио и што још увек говори, оно због чега су га људи онолико заволели и поштовали, оно због чега је одбио сваку хашку милостињу и због чега је провео тих стотињак месеци у тамници – какав ретроградни, неприлагодљиви тип…

“Почело је почело”, рекли би клинци.

А на нама је већ сада, у суботу у подне, да на најједноставнији могући начин покажемо “чија мајка црну вуну преде” и на чијој је страни данас (после свега) Србија…

“Од нас зависи!”, рече, својевремено, један овдашњи политички идиот.
Од његових гласача није и никада неће ништа зависити у српској судбини, али од нас – од већине српског народа – заиста, и даље, зависи СВЕ везано за нашу будћност, сада, после историјског повратка Војислава Шешеља.

ДОЂИТЕ ЗАТО, СВИ, У СУБОТУ, У ПОДНЕ, НА БЕОГРАДСКИ ТРГ РЕПУБЛИКЕ И ПОКАЖИТЕ СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ ДА СМО НЕУПОРЕДИВО ЈАЧИ ОД СВИХ ЛОКАЛНИХ ОПСЕНАРА, МАЂИОНИЧАРА И ХИПНОТИЗЕРА.

ОД ВАС И САМО ОД ВАС САДА СВЕ ЗАВИСИ!

1 Comment

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Сутра сви у Београд да поздравимо и подржимо Воjислава србског змаjа, див-jунака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.