Парада поноса — истина уместо лажи

Браћо и сестре!

Ми имамо понос. И знамо на кога и зашто смо поносни.

Наш понос су србски и руски хероји и мученици, уметници и официри, научници и спортисти, мајке и војводе, државници и Светитељи. Наш понос су они чији су животи узидани у темеље србске духовности, културе и државности, они без чије љубави и жртве ни Срби ни Србија одавно не би постојали.

Ми никада нећемо пристати на уцене србских непријатеља да зло прихватамо као „добро“, да грех проглашавамо „врлином“, да срамоту називамо „поносом“.

Зато вас позивамо да у недељу, 28. септембра, у 12 часова, прођемо заједно улицама србске Престонице — од Саборне цркве до Споменика србским и руским браниоцима Београда — у истинској ПАРАДИ ПОНОСА, поштовања и захвалности према бољима од себе!

У име Србије и Светосавља, на стогодишњицу нашег поноса због блиставих подвига на Церу и Колубари, покажимо да србски дух у нама није поражен! Посведочимо да смо истински Срби и Србкиње, а не овце и волови за клање! Докажимо да смо део светосавске Нације, а не бесловесног стада!

Прошетајмо поносно престоним Београдом, чији је образ у Великом рату бранио и одбранио мајор Драгутин Гавриловић, и покажимо да нас никакве уцене и претње не могу натерати на предају и капитулацију.

„Образ Београда, србске престонице, мора да буде светао!“

За Крст часни и Слободу златну!

Све за Србство, а Србство ни за шта!

150-04-700

5 Comments

 1. DUSAN каже:

  ГУСЛЕ НА МАРАКАНИ

  ДЕЛИЈЕ поручиле гејевима: НЕ-ЋЕ ШЕ-ТА-ТИ!

  На овај начин делије су послале ппоруку гејевима да неће шетати БЕОГРАДОМ!

  http://www.youtube.com/watch?v=lhSuoBgaCxk#t=50 ВИДЕО – ГУСЛЕ НА МАРАКАНИ –

 2. Анонимни каже:

  bravoo

 3. DUSAN каже:

  Српска православна црква и ове године је против и осуђује одржавање Параде поноса, коју види као „беспризорни” скуп наметнут Србији и Београду, и поручује да њени учесници имају право да парадирају, али само о свом и трошку својих налогодаваца.

  „Имате право да парадирате, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду, тако и за обезбеђење, но не о трошку Србије – бомбардоване, разорене, морално и економски осакаћене, осиромашене, поплављене, на стуб срама приковане”, наводи се у саопштењу СПЦ, које је потписао патријарх Иринеј.

  Да ли због „суштински апсурдног парадирања” држава треба да у тренутној немаштини троши милионе за обезбеђење „шачице суграђана” и њихових гостију за параду од неколико стотина метара у центру Београда, пита СПЦ.

  „Ових дана се поново насилно намеће беспризорна геј парада Београду и Србији. Организатори оваквог парадирања и њихови ментори из Европе не желе да извуку поуку из онога што су проузроковале претходне параде”, истиче патријарх и упозорава на све опасности које парада може да изазове „на обе стране”.

  Претходне параде су, како се додаје, изазвале отпор огромне већине грађана, немире и изазивање агресивности, буђење рушилаштва и деструктивности код неких слојева друштва, посебно млађих…

  СПЦ је упитала организаторе и учеснике параде да ли се заштита њихових приватних права сме и може остваривати „понижавањем и гажењем моралних осећања огромне већине човечанства”.

  „Ако је геј сексуално опредељење оправдано и треба га пропагирати, на основу чега то исто не важи и за педофилију, масовно раширеној у западном свету, инцест… По чему је њихово право мање право од такозваног права ваше сексуалне (дез)орјентисаности”, наводи СПЦ.

  СПЦ учеснике скупа пита и „зар сте толико заслепљени својом похотом и егоизмом” да вам не смета стављање целог државног апарата у своју службу и велике неосноване трошкове организације параде.

  „Само ваше настојање да своје параде називате параде поноса, не сведочи ли несигурност ваше савести у исправност вашег опредељења и начина живљења”, наводи патријарх.

  Такође, организаторе СПЦ пита да ли парадом покушавају да наметну свој стил живљења другима „нарочито неисквареној деци и неискусној омладини” због чега су, како се наводи, с пуним правом забринути њихови родитељи и васпитачи.

 4. Aleksandar каже:

  A ko ce predvoditi skup?kad je nazalost Mladen u kucnom zatvoru,i ja zelim da dodjem i pruzim podrsku jer ja sam za srpstvo a ne za jajare i izdajice.

 5. PERA каже:

  – У Ж А С – СОДОМ – руски филм http://www.youtube.com/watch?v=0WJJBg15tvI видео

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.