Вести из Новорусије

2014_08_28

Оружане снаге Новорусије настављају наступање на више праваца.

Северозападно и западно од Луганска у потпуности су ослобођени градови Слајваносербск, Кировск и Кримскоје. Иначе, Славјаносербск је био главни град некадашњи области Славјаносербија, у којој су се половином XVIII века населили Срби који су ступили у службу Руског Царства као војници-граничари.

Током борби у околини Старобешева (30 км југоисточно од Доњецка, заплењена су четири оклопна транспортера БТР-4, три борбена возила пешадије БМП-2, три 100-мм противтенковска топа «Рапир», самоходна хаубица «Гвоздика», 4 камиона и већа количина муниције..

Одред Националне гарде Украјине «Кордон» при покушају продора из обруча у околини Амвросијевке упао је у заседу и изгубио око 70 војника.

У околини метс аУљановскоје предало се 61 украјинских војника, на челу са пуковником С. Нахотиним.

Током борби око села Новокатериновка уништена су два непријатељска тенка, девет борбених возила пешадије, а заробљена су 24 војника.

Војска Новорусије изводи напад на стратешки важан град Волноваха (50 км јужно од Доњецка, на главном путу према Маријупољу. Уколико напад успе, око хиљаду непријатељских војника ће се наћи у новом обручу.
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.