Вести из Новорусије

Посланици Новорусије са заставом 01

Током ноћи 22–23. августа непријатељ је наставио да гађа артиљеријом стамбене четврти и објекте инфраструктуре предграђа Доњецка и Луганска.

Активна борбена дејства Народне војске Новорусије вођена су у околини Красног Луча и Антрацита, где се налазе остаци опкољених јединица противника. У Луганској Народној Републици било је сукоба у насељима Бољшаја Вергунка, Станица Луганска, Малониколајевка и Петровскоје, где је уништен један тенк, три борбена возила пешадије, један оклопни транспортер и 10 непријатељских војника.

У околини Марјинке (западно од Доњецка) оплченци (припадници Народне војске) су уништили два оклопна транспортера и три хаубице Д-30. У близини Доњецког аеродрома онеспособљена је артиљеријска батерија која је тукла по стамбеним зградама у Доњецку. У суседном насељу Красноговорка погођена су четири непријатељска тенка.
Откривене су четири извиђачко диверзантске групе непријатеља, од којих је једна потпуно уништена, а два диверзатна заробљена.

Герилске групе Новорусије уништиле су у граду Черкаси вагоне-цистерне који су превозили гориво за војску кијевске хунте.

Черкаси 03

Скупштина Новорусије донела је одлуку којим се застава црвеног поља са плавим анндрејевским крстом проглашава за званично знамење Војске Новорусије. О застави Савеза Народних Република Новорусије није још донета коначна одлука. Постоје два предлога: 1. бело-златно-црна застава Царског дома Романових; 2. црвено-плава Андрејевска застава (иста као војна).

Одред Игора Безлера запленио је четири самоходне хаубице “Пион”, калибра 203 мм!

Pion 203 mm 01

 

 

Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
facebook.com/dnr.srb

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.