Образ допремио у Подриње помоћ од 1,5 милиона

140

Србски Образ и православна омладина Шварцвалда (Немачка) прикупили су и допремили помоћ у износу од 1,5 милиона динара становницима општина Лозница и Бајина Башта чија су домаћинства страдала у недавним поплавама.

070

Помогнуто је преко 30 најугроженијих породица у лозничким селима Јелав, Јадранска Лешница, Стража, Горњи Добрић, Липнички Шор, као и у бајинобаштанском селу Гвоздац. Саборци и пријатељи Образа допремили су свакоме оно што је било најпотребније: од грађевинског материјала, кућних апарата (фрижидера, шпорета, веш-машина), воде за пиће, прехрамбених производа, сточне хране, хигијенских средстава, па до опреме за бебе, играчака и других потрепштина. Уз то, свакој породици је уручена и скромна новчана помоћ у износу од 200 евра.

120

Добротом оца Серафима, настојатеља Манастира Дивљана, подељене су и духовно окрепљујуће православне књиге: поуке Патријарха Павла, песмарице Светог владике Николаја и приче за децу Љиљане Дугалић.
190

210

Србски Образ ће акцију помоћи наставити и у наредним данима. Уз захвалност свима који су допринели да она успе, позивамо људе добре воље да нам се јаве на имејл info@obraz.rs или на бројеве телефона +381 65 800-2131 и +381 64 876-3040, како бисмо били достојни завештања Патријарха Павла: „Будимо људи“!

090

010

2 Comments

  1. Анонимни каже:

    Svaka čast za sve što radite!Ne dajte Srbiju i pravoslavlje!Hvala!

  2. србче каже:

    Браво дечице.А и ја сам за ћирилицу и срБски,нећу срповати већ србовати .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.