Леонид Решетњиков: Ђукановић је велики издајник историјског сећања нашег народа

“Ђукановић је велики издајник историјског сећања нашег народа. Никада у историји српски народ, а црногорски народ је део српског народа, није био против Русије. То је велика издаја за коју ће одговарати на Страшном суду”, казао је Леонид Решетњиков на промоцији своје књиге која је одржана у хотелу Москва.

Београд – Аутор књиге “Вратити се Русији” Леонид Решетњиков, који је, иначе, генерал, доктор историјских наука и некадашњи припадник обавештајних служби, изнео је данас оштре критике на рачун црногорског премијера Мила Ђукановића, називајући га издајником.

Руски институт за стратешка истраживања, у сарадњи са часописом “Нова српска политичка мисао” и “Српским кодом”, данас је у хотелу “Москва” организовао округли сто на тему “Актуелна питања спољне политике Русије и Балкана”. Руски институт има своје стално представништво у Београду.

Решетњикову је претходно уручен Орден Светог цара Константина Српске православне цркве. Одредн му је уручио патријарх Иринеј у Патријаршији СПЦ и том приликом је рекао да признање иде у руке човека који је “одан својој вери и цркви”.

“Леонид Решетњиков је познат као велики пријатељ нашег народа, који ради на учвршћивању руско-српских веза”, рекао је патријарх Иринеј и додао да о томе сведоче и одликовања која је добио од Руске православне цркве – Орден Светог Данила и Орден Димитрија Донског.

Орден Светог цара Константина Решетњикову је додељен за “несебично уложени труд и залагање за јачање веза српског и руског народа”.

“Ово је за мене велико признање. Целога живота настојао сам да учврстим везе међу словенским и православним народима, а нарочито везе са српским народом који нам је посебно близак”, рекао је Решетњиков примајући одликовање.

Руски стручњак је српском патријарху поклонио традиционални руски путир и примерак српског издања своје књиге “Вратити се Русији”.

Митрополит Амфилохије: Нека Ђукановић прочита шта је Свети Петар Цетињски рекао о Русији

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оштро је критиковао премијера Црне Горе Мила Ђукановића због увођења санкција Русији.

Амфилохије је са промоције књиге “Вратити се Русији” подсетио на речи Светога Петра Цетињског из његовог завештања и премијеру Ђукановићу поручио да треба пажљиво да их прочита.

“‘Ко не био веран једнојезичној, једнокрвној Русији, дабогда живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и 3000 пута од мене.’ То је оно што је оставио Свети Петар Цетињски својим Црногорцима, па би било добро да и садашњи председник Владе Црне горе прочита ове речи у тренутку када по први пут у историји заводи санкције Русији”, казао је Амфилохије.

Амфилохије је оценио да је Ђукановић такву одлуку донео у име Владе, али не и у име Црне Горе и Црногораца.

“Било би тужно и смешно да није истинито. Све смо могли очекивати у Црној Гори, али то нисмо могли очекивати”, рекао је Амфилохије.

(НСПМ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.