Скуп поводом 15 година од НАТО агресије

БЕОГРАД – Отаџбински савез СРС–Образ–Наши позива грађане на скуп поводом 15 година од НАТО агресије на Србију, који ће се одржати у понедељак 24. марта у Ташмајднском парку. Позивамо све грађане да нам се сутра придруже испред Цркве св. Марка у 11:45 часова где ћемо присуствовати литургији у знак сећања на страдале у НАТО агресији. Након тога положићемо венац на спомен обележје мале Милице Ракић у Ташмајданском парку.

Nato bombardovanje_1364048865_670x0

– НАТО агресија на Србију траје од почетка деведесетих година, али је кулминирала 1999. године бомбардовањем. Све оно што НАТО злочинци нису успели да нам ураде 1999. то нам раде од 5. октобра 2000. године па све до данас, кроз издајничке режиме који управљају Србијом. Најстрашнији симбол тога шта нам је донео НАТО после 5. октобра је уништавање споменика Милици Ракић у центру Београда, у Ташмајданском парку. Петог октбора је изваљена и однета њена статуа и остао је само мермерни део из ког и данас вири челична конструкција којом је статуа била причвршћена – каже лидер Образа Младен Обрадовић. Он је позвао све грађане без обзира на политичку припадност да се окупе у понедељак у 12 сати у Ташмајданском парку.

Агресија на СРЈ 1999. која је трајала 78 дана и резултирала са више од 2.000 цивилних жртава укључујући 88 деце, довела је до масовног егзодуса више стотина хиљада неалбанаца са Косова и Метохије. Завршетком бомбардовања започела је окупација Косова и Метохије која траје и данас и током које је убијено више од 1.000 Срба.

(Правда.рс)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.