Скуп подршке Војиславу Шешељу

Присталице СРС, Србског Образа и СНП Наши затражиле са протестног скупа у Београду да се Војислав Шешељ, који је 11 година у Трибуналу, пусти на слободу и дође у Србију.

SRS korteo

На скупу у Дому синдиката прочитана је и Шешељева порука у којој је лидер радикала затражио од своје странке да на парламентарним изборима у Србији освоји једну трећину мандата и тиме спречи промену Устава.

Шешељеву поруку прочитао је његов син Александар, док су бројни функционери СРС истакли да је њихов лидер већ 11 година политички затвореник у Хашком трибуналу само зато што се бори “против поробљавања Срба и српског народа”.

srs1

Шешељ је поручио да СРС на изборима мора да освоји што више гласова, наводећи да је важно да се у Скупштини Србије поново чује глас радикала.

“Уколико победи актуелни режим, очекује нас политички и економски колапс”, написао је Шешељ у писму које је прочитао његов син Александар.

Шешељ је навео да је актуелни режим, најгори до сада, и да су људи на власти изневерили сва очекивања грађана.

srs2

“У Србији се води лажна и селективна борба против корупције и криминала, а стручњаке које је довео Александар Вучић (СНС), то су истрошени кадрови који су доведени да би потпуно уништили економију”, оценио је Шешељ.

Оптужио је власт и за “предају” Косова, што је учинила, како је навео, потписивањем “срамног Бриселског споразума”.

Окупљенима се обратио и потредседник СРС-а Немања Шаровић који је нагласио да је Војислав Шешељ политички затвореник и живи симбол патриотизма.

skup-srs-22-02-2014-1

“Док други причају о јунаштву, Војслав Шешељ га показује свакога дана, док други причају о српству, он за српство страда”, рекао је Шаровић.

Он је Војислава Шешеља упоредио са ликом и делом Нелсона Манделе, преминулог борца за људска права.

“Оно што је у двадесетом веку био Нелсон Мандела, чувени борац против апартхејда, у двадесет првом веку је Војислав Шешељ, борац против поробљавања Срба и Србије,” оценио је он и додао да сада предстоји тријумфални повратак Шешеља из Хага.

Kralja Milana 700x350

“Да би се Шешељ вратио својој породици, странци и своме народу, и отаџбини, морамо победити ми. Победићемо тако што ћемо показати да слободарски дух српског народа нико не може угушити”, поручио је Шаровић.

Функционер СРС-а и шеф правног тима Зоран Красић који је навео да је Трибунал у Хагу капитулирао пред Војиславом Шешељем и да је признао  да се против њега води политички процес.

Протестни скуп обележило је скандирање против представника актуелне власти, али и опозиоционих странака уз истицање слогана СРС да је за Косово и Русију, а против ЕУ.

На скупу су говорили лидери Образа и СНП Наши Младен Обрадовић и Иван Ивановић.

По завшетку скупа окупљени су, носећи страначке заставе и обележја, као и слике са Шешљевим ликом кренули у шетњу централним градским општинама.

 

(НСПМ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.