Отворено писмо Дверима

Драга браћо, Бошко и Владане,

Обраћам вам се као ваш брат светосавац, са најискренијом и најпонизнијом молбом да прихватите позив за учешће у родољубивом фронту на изборној листи Српске радикалне странке, онако како су то већ учинили Србски Образ и СНП Наши.

Као што и сами знате, након силних преговора и комбинација, од првобитно замишљеног „патриотског блока“ на крају није било ништа, осим међусобне заваде, оптуживања и провлачења по страницама Фејсбука и жуте штампе.

Са друге стране, сплетом низа околности које је, чврсто верујем, сам Господ повезао и удесио, Образ и Наши су постигли договор Војиславом Шешељем и његовом странком, онда када су непријатељи Србства то најмање очекивали.

Понуда радикала и вама и нама је братска, искрена и истоветна — улазимо на њихову листу као представници организација које предводимо, на места која јемче улазак у Народну скупштину.

Молим вас да подробно и веома пажљиво размотрите шта, по мом скромном суду, добијате и ви и сви ми одазивањем на позив СРС:

·         Као што је братски договор са Образом и СНП Наши, Српска радикална странка је сагласна да и покрет Двери настави да постоји, делује и заступа своје ставове као и до сада. Значајан бољитак огледа се у томе што ће се ваш и наш глас од сада чути и у највишем представничком телу државе Србије — Народној скупштини.

·         Разумем да код вас може постојати страх да ћете једном делу својих чланова и присталица можда изгледати неозбиљно, будући да одустајете од већ најављеног самосталног изласка на изборе; међутим, оног тренутка када буде објављено да и Двери приступају јединственом блоку националиста на листи Српске радикалне странке, одушевљење у родољубивом делу србског народа због коначног удруживања биће толико снажно, да се више нико неће ни сећати ни освртати на малопређашњу „неозбиљност“; народ ће то схватити као врхунско пројављивање свести о саборности и подвргавању себе вишем циљу.

·         Вашим потврдним одговором, постигло би се да ниједан патриотски глас не пропадне и уместо нама, помогне нашим противницима, мрзитељима и рушитељима свега што је Свето и Честито.

·         Добили бисте посланике у Народној скупштини, који би, уз представнике Србског Образа и СНП Наши, представљали пријатно изненађење и неопходно освежење.

·         Пред Богом и народом бићете чисти, часни и благословени, јер сте, макар и по цену извесних уступака и неке врсте личне жртве, дали кључни допринос да се националне снаге најзад (после 24 године!) саберу и победе.

 DSC_1540-02

Ако одбијете:

·         Родољубиви део србског народа остаће разочаран и подељен.

·         Сами нећете прећи цензус, а отежаћете ту битку нама који смо већ ступили у фронт (тиме бисте, не дао Бог, заличили на оне за које је Господ рекао да затварају Царство небеско пред људима — „јер не улазите нити пуштате да уђу они који би хтели“).

·         Нећете имати ниједног посланика.

·         Хтели-не хтели понећете одговорност за сва међусобна сукобљавања србских патриота током кампање.

·         Помоћи ћете режиму у намери да разједини родољубиву опозицију и спречи њен улазак у Скупштину.

 

Искрено се запитајте: да ли је очување ма чијег личног поноса по сваку цену, заиста вредније од могућности постизања договора који води вишем циљу? Да ли ћемо и ви и ми, националисти разних боја, моћи успешније да се супротставимо најављеној промени Устава, признању Тачијеве лажне државе, содомским „парадама“ и „браковима“, пљачкању Србије, „промени свести“, подривању Јужног тока, уласку у НАТО — ако будемо у Скупштини, или ван ње? Ако се слажемо да је исправан одговор „ако будемо у Скупштини“, сложићемо се и да је једини реално остварив начин да до тога сада дође — ваше приступање листи СРС и наш саборни и братски наступ пред Богом и народом.

Да закључим: вашем пристајању да ступите у фронт у којем се већ налазе Српска радикална странка, Србски Образ и СНП Наши, радоваће се сваки искрени родољуб, ма чији присталица био; вашем одбијању обрадовали би се само непријатељи Србије и србског народа.

Смирено и чиста срца вас позивам, драга браћо, да још једном размислите о свему, молећи се Господу да вам помогне да одлучите онако како је Њему мило, а на корист нашем народу и Отачаству.

Младен Обрадовић

3 Comments

 1. Samo sloga Srina spsava!!!!!

  SAMO SLOGA I ZAJEDNISTVO MOGU DA SACUVAJU SRBSTVO !!!!!!!!!!

 2. DUSAN MARKOVIC каже:

  ИДЕМО ЗАЈЕДНО ДО ПОБЕДЕ!

 3. Драган каже:

  Mи срби са Косова желимо да се уједините,гледамо у вас као у наду за опстанак..
  Молимо вас јер је у питању Србија, ако се сада не договорите не куните се висе Косовом нисте тога достојни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.