Шиптарска офанзива усред Београда

Уз свесрдну подршку и лично учешће највиших представника власти, те уз полицијско привођење србских националиста, вечерас је у Културном центру Београда отворена скандалозна изложба о наводним злочинима србских оружаних снага над Шиптарима у Подујеву, под називом „Богујевци – визуелна историја, омаж свим породицама и жртвама рата“.

Пред почетак изложбе, полиција је на испитивању задржала председника Србског Образа Младена Обрадовића, као и вође СНП Наши, Ивана Ивановића, и Српског сабора Заветници, Стефана Стаменковског. Обрадовић и Стаменковски су у просторијама полиције држани до 19 часова, док је Ивановић приведен у полицијску станицу у Аранђеловцу око 15 часова и пуштен тек када је било извесно да не може стићи на почетак протеста у Београду.

Demonstranti parole 02 700

И поред свих притисака и полицијског задржавања највиђенијих људи, више десетина припадника Србског Образа и других родољубивих организација су успели да се пробију до Културног центра Београда, како би на миран начин показали свој став о злочинима на Косову и Метохији. Демонстранти су држали фотографије шиптарских злочина над Србима, певали песме о Косову и клицали “Издаја, издаја!”

Demonstranti pred kordonom 05

Тим поводом, историчар Милош Ковић је изјавио: “Овај догађај је провокација. С обзиром на околности и терор над Србима на Косову и Метохији, овакве изложбе треба да се услове организовањем изложби о страдању нашег народа. Треба представити страдања од 1999. до данас, да не кажем од 1878, или из 1912, или изложбе о прогону Срба са Косова у Југославији.”
(Србски Образ, Србин.инфо, Правда.рс, НСПМ, InSerbia)

1 Comment

  1. milorad каже:

    Ima pameti, ali, pitam se, da li i koliko treba ispoljavati poniznost ? Ima li tome granice ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.