Невиђени притисци у Косовској Митровици


Под невиђеним притисцима јутрос је почело гласање у Косовској Митровици уз “појачане мере обезбеђења”. Грађани Косовске Митровице спроводе се са породицама под претњом отказа и пратњом одговорних лица на 27 бирачких места, која се отварају у седам и затварају у 19 часова.

Судећи по извештајима људи из Косовске Митровице, режим не бира начин на који ће их натерати да гласају, кршећи тиме слободе и права грађана које гарантује Устав Републике Србије.

Весна Ћосић, трудница у 9. месецу, објавила је на свом статусу:

Pre sat vremena zvoni mi telefon, zove me moja socijalna radnica( socijalu primam kao trudnica bez posla tek 2 meseca iako imam pravo od prvog dana) obavestava me da u nedelju u 12:30h MORAM da dodjem u kancelariju socijalne sluzbe i da glasam za Krstimira Pantica, dobicu pomoc nesto novca (nije rekla cifru) malo secera, zejtin, brasno. Nama je drzava obezbedila tu pomoc i mi moramo da to postujemo, i da glasamo za Panta, reci su te radnice,ukoliko ne glasam bicu skinuta sa spiska socijalnog primanja! Na sta sam joj naravno rekla da ja svoja prava znam i da mi ne pada na pamet pa i pod cenu da mi i tu crkavicu od koje zivim skinu! Eto…rece mi ja samo radim svoj posao, meni je naredjeno svim korisnicima to da javim…i tako ja u devetom mesecu trudnoce, buduca samohrana majka, ostah bez usranih 7000 socijalne pomoci i osnovnih prava jer necu da glasam za smrdljivog Panta! Pa vi vidite gde mi zivimo

Ипак, и поред свих притисака до 11:30 на гласање је изашло 1.572 бирача, односно 6,7% од укупног броја на бирачким списковима.

 

Пратите вести са лажних шиптарских избора у Косовској Митровици.

Сазнајте о притисцима на Србе да гласају и остале повезане информације које нећете добити на режимским медијима!

https://www.facebook.com/pokretobraz

2 Comments

  1. NIKOLA каже:

    STRAHOVIT JE PRITISAK U MITROVICU OD BIA,ZANDARMERIJE SVI SE UDRIZILI SA SIPTARIMA TU JE EULEKS I KFOR,ZATO JE I SVINJA ISLA U BRISEL KAKO DA BIJE NAROD DA IZADJU NA IZBORE STRASNO STA SE RADILO DANAS.OLIVER IVANOVIC OD TACIJA JE DOBIO MILON I SEDAMSTO HILJADA EVRA ZA IZDAJU A PANTIC OD VUCICA 12O KVADRATA U BEOGRADU I LOKAL U TRZNOM CENTRU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.