Блиц и Курир о бојкоту избора: „Екстремисти шиканирају жене и старце“

Београдски таблоиди „Блиц“ и „Курир“ поводом бојкота косовских избора од стране Срба пишу да на изборе није изашао нико зато што „екстремисти прете женама и старцима“ и како је „паклени план Хашима Тачија и Марка Јакшића у потпуности успео“. Гебеловском спиновању и нападима на Србе због масовног бокота, убрзо су се укључили и Б92, РТС и остали медији под контролом режима или западних корпорација.

Pakleni plan poslanika DSS s Kosova Marka Jakšića i kososvskog premijera Hašima Tačija u potpunosti je uspeo. Jakšić i Tači su se udružili s ciljem da zajedničkim snagama i zastrašivanjem na sve načine osujete Srbe iz južne srpske pokrajine da izađu nalokalne izbore.

Naime, do 10 sato na Kosovu Tači je dobio 70 odsto glasova!!!  Ako se nastavi ovakav trend Tači dobija u svim srpskim opštinama.

Ипак, упркос овом изливу „патриотизма“ Курир је уредно и уз одобравање пренео твит „косовске министарке“ Вљоре Читаку која је с поносом написала да је ово први пут у историји да се косовски избори одржавају на „целој територији Републике Косово“.

Блиц више пажње посвећује „екстремним десничарима“,који „пресрећу жену и старе људе, који су пошли на гласање“.

Б92 се претежно концентрише на причу да “Тачи побеђује на северу” упркос чињеница да избори на које је изашло пар процената становништва немају никакав легитимитет и да Албанци ни у ком случају не могу формирати власт у деведесетпетороцентним српским општинама.

Кршење свих норми професионалности и новинарске одговорности демонстрирао је и „Јавни сервис“, који је очигледно озбиљно схватио најаве да ће следећи директор ове куће бити Веран Матић.

(НСПМ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.