Конференција ОДБРАНА! 28/09/2013

Уторак, 24. септембар 2013

– Устав Србије прописује да јавни скуп може бити забрањен уколико се њиме нарушава морал, здравље и безбедност грађана, што је све случај са такозваном Парадом поноса. Уколико се, међутим, власт оглуши о Устав, сматрамо да нико нема права ни могућности да забрани остале скупове грађана који су заказани за тај дан, јер, ако је по речима Мајкла Давенпорта, слобода окупљања основно људско право које је уграђено у сва демократска друштва, онда исто тако право очекујемо и за нас – поручио је Младен Обрадовић на заједничкој конференцији за новинаре „Србског Образа“, „СНП Наши“ и „Српског сабора Заветници“ под називом „Одбрана!“.

Иван Ивановић из покрета „СНП Наши“ је оценио да покушаји да се одржи геј парада трају већ више од 10 година, и то од револуције 5. октобра, иза које је стајала ЦИА.

– Из године у годину ми се суочавамо са тим проблемом, и да би се томе стало на пут СНП Наши је већ прошле године урадио један предлог закона како бисмо спречили геј пропаганду. Тај закон смо послали свим институцијама и посланицима, међутим, нико од њих није одговорио на наш захтев – рекао је Ивановић, истакавши да је узор за тај предлог био закон из Руске Федерације којим се регулише то питање.

Ивановић је додао да верује да ће се и ове године, уколико се парада одржи, доћи до истог исхода као и 2011, јер су већ многи најавили да ће протестовати против тог скупа.

– Ако поново дође до тога, сви су свесни да ће опет на улицама Београда бити једно крвопролиће, и ја не знам коме је у интересу да дође до таквих ствари. Што се тиче саме Параде, она је противна Уставу Србије, и ми смо навели сва кривична дела која су у протеклој деценији починили најистакнутији организатори Прајда Бобан Стојановић и Предраг Аздејковић у нашем Водичу за преживљавање геј параде који смо издали – казао је Ивановић, додавши да се нада да ће по успостављању једне нове, патриотске власти, доћи и до реаговања на поменута кршења закона.

Милица Ђурђевић из „Српског сабора Заветници“ је подсетила присутне да је њена организација и прошле године указивала на акције чији је циљ био да српско друштво прикаже као ретроградно, како би се омогућило одржавање „Параде поноса“.

– Постављамо питање да ли је ова власт добила мандат од народа како би спроводила овакве акције, чији је циљ разградња државе и народа – рекла је Ђурђевићева, нагласивши да је политичко-друштвени контекст у којем се ова „Парада поноса“ организује далеко од нормалног.

– У овом тренутку српска држава се обрачунава са српским народом на Косову и Метохији који не жели да учествује на шиптарским изборима које је расписала Атифете Јахјага, имплементира се Бриселски споразум који представља последњи удар на Србију, тамошње Србе и допушта се страним лобистима, који су раније радили за Хашима Тачија, да саветују српску власт и кроје политику наше земље – нагласила је она, приметивши да се Србија већ дуже време налази под терором једне мањине која је диригована споља.

Младен Обрадовић из „Српског покрета Образ“ је, рекавши да је Србија данас земља која се практично налази под страним протекторатом, приметио да су амбасадори ти који кроје српску политику.

– Страни амбасадори одлучују о томе да ли је Александар Вучић диктатор или није, они одлучују о томе каква ће бити унутрашња или спољашња политика наше земље, па ево, од њих је недавно и стигао захтев властима да се такозвана Парада поноса ове године одржи у Београду – истакао је Обрадовић, подсетивши на скорашњи случај када да нико из садашње власти није смео да заузме икакав став када је у питању криза у Сирији, јер није било ни јединственог става ЕУ.

– Желимо да укажемо јавности да покушај да се одржи Парада срама представља један од најопаснијих и најсрамнијих покушаја разарања српског народа. Спољашње разарање спроводи се на тај начин што наши непријатељи покушавају да нам отму део по део територије, српског вековног простора, као што су то учинили у Републици Српској Крајини, па затим у Републици Српској, Црној Гори и као што се сада спроводи, уз подршку званичног Београда, на Косову и Метохији. Међутим, унутрашње разарање је можда још страшније и опасније, и оно се спроводи на разне начине, између осталог, и наметањем оваквих скупова – нагласио је Обрадовић, указавши на нелогичност и нетачност тврдњи организатора „Параде поноса“.

– У земљи у којој нико никада није чуо за случај да је неко добио отказ зато што је хомосексуалац, али где је у исто време свакодневна појава да жене добијају отказе по фирмама само зато што су се одлучиле да роде децу, говорити о некаквој наводној угрожености и дискриминацији популације која заступа тезу о нормалности истополних односа је заиста беспредметно и крајње понижавајуће за све нас, осим што је потпуно нетачно – додао је Обрадовић, закључивши да ће власт, уколико дозволи одржавање „Параде поноса“, такође морати да дозволи одржавање и осталих скупова који су у Београду заказани тог дана.

Учесници конференције су позвали све грађане који имају жељу да на миран, достојанствен и културан начин изразе свој протест против одржавања „Параде поноса“, да се одазову позиву на скупове патриотских организација и покрета који су заказани за суботу.

 


(НСПМ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.